Friday, April 04, 2014

асфалтирани насмевки
Само неколку зборови
не делат од молкот.
Како патоказ,
водат право
на раскрсница.
Ќе ги премолчеме ли
за да продолжиме
во ист правец.
Имаме време да размислиме,
додека е вклучено
црвеното светло
на семафорот.
Прешкртан е
пешачкиот премин,
внимавај на
случајните минувачи.
Воведени се нови
сообраќајни правила
во комуникацијата.
Треба да полагаме
за нова дозвола.

No comments: