Monday, September 26, 2005

Перипетија

---------------------------------------------------------------------------

Перипетија
Сакав нежно, полека
да ти влезам под кожата,
да ја почувствувам како струи
твојата крв низ моите вени,
да си ги наполнам градите со тебе
вдишувајќи те низ твоите усни
и здив по здив, неосетно
да те испуштам низ своите.
Но, ти беше побрз од мене.
Ми навлезе во коските,
ме свитка како ишијас
и ми ја испи душата.

Saturday, September 10, 2005

Назад
Назад


Кога еднаш ќе заминеш
оставајќи зад себе лушпи
од изгустираните лаги,
немој да се враќаш назад.
Можеш да нагазиш на нив,
да се лизнеш и паднеш,
си ја шинеш гордоста
и скршиш достоинството,
а болката од тој пад
да ти се пристори љубов.
Немој никогаш да се враќаш таму
каде еднаш си ги фрлил своите лаги.