Friday, April 04, 2014

Ништо ново
Светот се подготвува
за нова војна,
Македонија за нови избори,
медиумите за нови „бомбастични“ наслови,
овошните дрвја за нови плодови,
пијаницата на шанкот за нов пијалок,
студентите за нова испитна сесија,
пензионерите за нови активности,
вработените за нови пасивности,
астролозите за нов хороскоп
астрономите за супернова,
конспираторите за нов крај на светот,
јас и ти за уште еден нов ден
во кој ќе не промашат сите новини.
Навистина, се е по старо…

No comments: