Friday, April 04, 2014

отпакувано
Извади ги зборовите од целофанот
и напиши ги повторно.
Ќе останат букви
како лего коцкички
за конструирање фрази.
Не сум верник
да го свртам и другиот образ.
Свртувам нова страница.
Имам плускавици на нозете
од чекорење по вода.
Не грижи се.
И кога мислиш дека
сиот свет е против тебе
- насмевни се.
Тоа не е твојот свет.
Дури ни галаксија.
Подготви ја мрежата за пеперутки.
Паѓаат ѕвезди вечерва.

No comments: