Friday, April 04, 2014

Метаболизам на дискусијата
Кампања за здрав разум
и обновлива енергија.
Ги конзумираме разговорите
како здрави оброци,
во чести но мали количини
без зачини и без масло.
Идеи сервирани
како топло предјадење
и гарнир од заклучоци.
Свежо набрани мисли,
одгледани без пестициди.
Добро е додека не гризе
црвот на сомнежот.

No comments: