Friday, April 04, 2014

она малку под ноктите
Додека бевме зафатени
со средување на впечатоците,
како цигара
заборавена во пепелник
изгоре летото.
Неколкуте неиспиени кафиња
се порака во шише
испратена
до следното видување.
Можеби ја губиме
битката со времето,
но остануваат доволно спомени
под ноктите,
за ДНК на миговите
кои би ги клонирале
за повторно
да ги пропуштиме.

No comments: