Friday, April 04, 2014

Бон тон
Не можеш да ја мериш искреноста
додека пристојноста ја засекува
мислата по должина
со аглите на
неизговорените зборови.
Добрите манири не се
отворена кредитна картичка
за да можеш
да потрошиш повеќе
отколку што имаш.
Нека не те залажуваат -
никој не бара од нас
да бидеме тоа што сме,
сосем доволно им е
ако можеме да бидеме
тоа што тие се.
Толку е лесно.
Затоа стануваме тешки.

No comments: