Friday, April 04, 2014

сега и тука

Не прави големи планови.
Времево е тесно,
нема да ги собере.
И те молам,
не памети долго.
Минатото ќе ја истисне иднината
од садот денешен.
Не сакаме нето разочарувања.
Ќе прошетаме голи
како Архимед.
Без да ги растураме круговите.
Ова е време на
четириаголни чинии
и стаклени фотографии.
Може да се живее и во usb.
Ајде да провоцираме
временски натрапници
кои ги покриваат гениталиите
на уметничките скулптури.

No comments: