Friday, April 04, 2014

Чудесно нормално
Немам страв од чудни луѓе.
Ме плашат оние нормалните.
Луѓе кои знаат дека
одразот во огледалото
не е нивен,
а сепак
му нанесуваат шминка
и ја поправаат фризурата
пред да го пуштат надвор.
Туѓи одрази шетаат низ град.
Покрај сјајните излози
во кои самозадоволно
се огледува нормалноста.
Чудаци, почекајте ме!

No comments: