Friday, April 04, 2014

украси на полица
Куп убави зборови
во разни големини и форми.
Како украси на полица,
стојат бесполезно
и фаќаат прашина.
Се уморив бришејќи ги.
Земи си ги со себе
од другата страна
на огледалото,
пред да почнам
да те гаѓам со нив
во напад на искреност.
Или само замолчи.
Барем ѕидот на тишината
нема полици.

No comments: