Friday, April 04, 2014

Контролна таблаОдекнува.
Повторувачки.
Со секое ново придвижувење на мислите.
Ерор.
Доволно е копче за намалување на звукот
во овој управувачки систем.
Иритира ехото од гледање во празно.
Празнина  која неможеш
да ја пополниш со нов пијалок,
количина на храна,
ниту со полов орган.
Убеди ме.
Сакам да верувам во непостоењето.
Најди ги копчињата за исклучување.
Ќе успеам ако побрзам.
Или ако застанам.
А само сакав да ги оставам цигарите.
Некаде, на друго место.
Не би поднела уште една празнина,
макар и од пепелник.

No comments: