Friday, April 04, 2014

ЦентрифугирањеКога ќе те стигне зимата
на крајот од уличката,
немој да брзаш
со изненадувањето.
Бори се.
Пушти ги очекувањата
да кружат наоколу
како најнов трач,
додека не им се слоши
од вртењето во глава.
Ќе играме брза географија
запишувајќи ги соништата
класифицирани во табелите.
Именки и глаголи
во машина за перење,
на центрифугирање.
Уште еден добиен натпревар
во лигата на скептиците.

No comments: