Tuesday, April 12, 2016

Броење
Игравме игри во кои
некој мора да победи.
Наместо да играме
игри во кои никој
нема да изгуби.
Броевме победи и порази.
Пребројувавме грешки.
А можевме да броиме
премолчени зборови,
ѕвезди на небото,
или луѓе на митинзи.
Секој различно би изброил,
и никој не би погрешил.

Кој ќе преброи?!

No comments: